Каква е разликата между компютърен вирус и компютърен червей Макар че понятието червей често се използва като разбиране за вирус в света на компютрите, между двете неща съществуват известни различия. Червеите представляват нещо като подклас на вирусите, но за разлика от тях, не се пренасят от един на друг компютър с помощта на хората. Възможността за подобно пътуване от тяхна страна в нашите компютри е възможно поради факта, че те се вмъкват в транспортните функции на файловете и така се озовават в софтуера. За съжаление те крият една изключително сериозна опасност, която е свързана с размножаването им. Така един попаднал в даден компютър червей, може да изпрати стотици хиляди свои събратя в пространството и да нанесе много непоправими щети на потребителите.
 Ако потребителите имат адресна книга или акаунт, което е нещо обичайно в наши дни, от дейността на червея могат сериозно да пострадат вписаните там абонати. Червеите консумират огромно количество памет по време на своето безпрепятствено движение, което може да даде много проблеми на сървърите в глобален мащаб и дори да предизвика преустановяване на дейността им за неопределен период от време. Блейстър е името на един от популярните компютърни червеи, които преди време успяха да проникнат в системите на много потребители и така осигуриха добро поле за изява за хакерите, чието единствено намерение има злонамерен характер и е свързано с това да използват данните ни за своите пъклени планове. Всичко това трябва добре да се знае от потребителите, за да вземат мерки.

Мнения за Каква е разликата между компютърен вирус и компютърен червей

Вашият коментар е добавен!
Моля попълнете всички полета


Коментари

Ти можеш да напишеш първия коментар :)


Бисквитките ни помагат да подобрим нашите услуги. Разглеждайки съдържанието на сайта, вие се съгласявате и с използването на бисквитки. Вижте подробности

Съгласен съм